neděle 27. února 2011

čokoládová poleva na kraje dortu - recept

INGREDIENCE:              POSTUP:
4x tabulka čokolády         1. je to vlastně hrozně jednoduché. na ozdobení dortu
škrob (na vaření)               aby nebyl celý bílý, jelikož to není potom nej ten dort,
vařečka                             si na něj uvaříme polevu a to ne ledajakou.
                                          2. do kastrolku nalámejte všechnu čokoládu (všechny tabulky podle toho, kolik toho potřebujete). budeme asi přibližně 4 minuty míchat a počkáme než se čokoláda zcela rozteče.
3. vlastně je ta naše poleva už skoro hotová. jen ji ještě musíme něčím zahustit, aby nám potom z dortu zcela nestekla to bychom přece nechtěli. vememe si škrob na vaření a hup tam s ním. nevím kolik ho tam přesně máte dát každý to dělá trochu jinak, ale já si myslím, že ho tam přidávejte dokovať směs dostatečně nezhoustne a nevznikne z ní jaká si kaše.
4. hotovou polvu nanášejte na dort buď lžící a nebo dort jednoduše polevou polijte.

DRUHÁ VARIANTA:
v obchodě lze koupit již připravenou polevu čokoládovou nebo jakou koliv příchuť chcete. doma polevu jenom v hrnci necháte rozpustit a voalá.

TIP:
dort s polevou zapíjejte horkou čokoládou, kterou najdete také v tomto měsíci na tomto blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat